Interjú Soros Györgyel

 2009.10.27. 10:21

Érdekes interjú volt Soros Györgyel a Népszabadságos újságíró (egy kollega)  jóvoltából:

- Sokan úgy tartják, hogy ezzel a válsággal végleg leáldozott az amerikai gazdasági-politikai vezető szerepnek. Szinte konszenzus van arról is, hogy most Kína évszázada következik. Ez valójában mit jelent, kész Peking a vezető szerepre?

- Az én nézetem szerint az amerikai "évszázad" 2003-2008 között véget ért, Kína csillaga gyorsan emelkedik, miközben az Egyesült Államok nagyon fájdalmas átalakuláson megy át. Az már biztos, hogy a világgazdaság motorjának szerepét Kína veszi át az amerikai fogyasztóktól. Pekingnek azonban egy mentalitásváltáson is át kell esnie: eddig hajlamos volt a külföldi tőke "áldozatának" tekinteni magát, most viszont bizonyos fokig felelősséget kell vállalnia az egész világrend működéséért. Gondoljunk csak bele: a világ gazdasági-politikai irányítását rendszerint háborúk következtében vette át az éppen emelkedő nagyhatalom.

Cikk:

http://nol.hu/gazdasag/20091027-soros_gyorgy___hatalomvaltas_elott_a_vilag#

Címkék: kína népszabadság györgy háború válság soros újságíró nol gazdasági pénzügyi

A bejegyzés trackback címe:

https://azigazsagoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr341478234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása